The Petticoat Dance Shop

petticoat informatie

home winkelwagentje

de petticoat

Een petticoat is een onderrok die uit 1 of een aantal lagen van ruim vallende stof bestaat, waardoor de rok die je erover heen draag wijd uit gaat staan. De meeste petticoats zijn bedoeld als onderrok, maar tegenwoordig zijn er ook petticoats die zonder boven rok gedragen kunnen worden. Een petticoat die geen bovenrok nodig heeft is bijvoorbeeld 1 die heel dicht geweven is en daardoor niet doorschijnt of een petticoat die een onder rok heeft.

gelegenheid

Je kan voor verschillende toepassingen een petticoat zoeken, zoals voor een ballroom , ballet, rock & roll, line dance of dansfeest of voor een verkleedfeest zoals carnaval, toneelstuk, musical of voor onder je gothic of lolita jurk of harajuku kleding. En dan de dansmariekes ook niet te vergeten. Natuurlijk is een petticoat altijd populair voor als je de bruid of bruidsmeisje bent, maar ook om je gewone jurk net even dat extra te geven voor een leuk feestje.

historie

Een petticoat werd al eeuwen terug gedragen door bijvoorbeeld de can can dansers, maar is in de jaren 50 vooral bekend geworden van de rock and roll dansers die de petticoats onder hun rokken droegen. Heel bekend is de petticoat van de film Grease. Het mag duidelijke zijn, er zijn volop gelegenheden om een petticoat te dragen en daarom worden er zoveel soorten, zowel in verschillend materiaal als in lengte, volume, afwerking en in kleuren gemaakt.

mode

Het feit dat er nu zoveel keuze is, is dat ook een reden dat er momenteel zoveel ontwerpers petticoats weer gaan gebruiken om hun nieuwste ontwerp even wat extra's mee te geven. Dus in het dagelijks mode beeld is deze leuke onderrok al meer te zien. Helemaal geweldig toch !

Chiffon

Chiffon is dunne, lichtgewicht stof die zeer fijn is en van strak getwist garen is gemaakt. Oorspronkelijk werd het van zijde gemaakt, maar nu van verscheidene synthetische vezels. Deze stof voelt heerlijk zacht aan en de petticoat wordt daar heel zwierig van.

Organza

Organza is een doorschijnend fijn, dun en stijf weefsel dat oorspronkelijk van zijde, maar nu ook van kunstvezels wordt gemaakt. De petticoat is daardoor mooi stevig en die dan toch zacht aanvoelt.

Satijn

Satijn is een weefsel met een satijnbinding. Satijnbinding is een bepaalde weeftechniek, waardoor de garens heel dicht op elkaar geweven worden. De stof wordt hierdoor soepel en de bovenkant van de stof is glanzend. Een jurk van satijn krijgt hierdoor een zeer luxe uitstraling.

Aurora

Aurora is van een dicht geweven zeer soepele stof gemaakt. Doordat deze zo dicht geweven is schijnt de petticoat niet door en hoeft daar ook geen bovenrok over gedragen te worden.

nylonkousen

In de glorie jaren van de petticoat waren er nog geen panties, iedereen droeg nylonkousen. Die zijn gelukkig nog volop verkrijgbaar. Bij voorbeeld deze kousen hebben een mooie retro look maar zijn verder helemaal van deze tijd.

mioki lingerie

Petticoats waren razend populair in de jaren 50 en 60. Wil je helemaal in die stijl gaan dan vind je bij MIOKI allerlei leuke lingerie uit die tijd.
petticoat in de wind
Start Links
(advertentie)
Petticoat Dance
Poldermolen 2 1622 KP Hoorn NL Handelsregister Hoorn nr.: 37117084.